Ingrediënten
• 150 gr Pure Jersey Romig Belegen
• 1 hele eend
• 1 flesje licht bier
• 1 ui
• 4 teentjes knoflook
• 1 winterpeen
• 1 prei
• 6 takjes tijm
• 6 takjes rozemarijn
• 80 gr walnoten
• Zakje gemengde salade
• 1 blikje kikkererwten
• 4 sneetjes brood
• 2 st. stoofappel
• 1 venkelknol
• Zonnebloemolie
• Peper en zeezout
Benodigdheden
• Kamado (Big Green Egg) of grillpan
• Stoofpan met deksel
• Ovenschaal
Zo maak je het
Doe een beetje olie in een braadpan en rooster de eend hierin tot dat deze mooi bruin gekleurd is. Snijd ondertussen de knoflook en groenten in grove stukken en bak deze enkele minuten mee samen met de rozemarijn en tijm. Blus dit vervolgens af met het bier en voeg twee theelepels zout en peper toe. Plaats de deksel op de pan en stoof de eend gaar in ongeveer 1,5 a 2 uur.
Snijd de venkelknol in fijne blokjes en bak deze in een klein beetje olie in de pan en schil ondertussen de appel, snijd deze in blokjes en voeg deze toe en bak dit enkele minuten mee.
Snijd voor de croutons het brood in blokjes en meng dit met een klein beetje olie, peper en zeezout, rasp er wat kaas overheen en rooster deze in de oven op 150 graden gedurende 10 à 14 minuten. Plaats hiernaast in een schaaltje ook de noten en rooster deze 15 à 18 minuten.
Pluk de eend van het karkas en breng eventueel op smaak met een klein beetje peper en zeezout. Doe de sla en kikkererwten in een schaal en maak een salade door al het bovenstaande toe te voegen. Eetsmakelijk!
ความคิดเห็น