Ingrediënten voor 1 stuk
• 200 gr Boer’n Trots Honing Geitenkaas
• 1 hele procureur, 2,5 kg
• 2 teentjes knoflook
• 1 el fijne mosterd
• 2 el grove mosterd
• 10 st grote laurier blaadjes
• Peper en zout
Extra benodigdheden
• Big Green Egg of vergelijkbare barbecue
• Convegtor
• RVS rooster
• Lekbakjes
• Rollade touw
Zo maak je het
Verwarm de barbecue tot 140 graden Celcius. Snijd de procureur in zodat hij gevuld kan worden.
Bestrooi de gehele binnen- en buitenkant van de procureur met peper en zout. Hak de knoflook fijn, snijd de kaas in kleine blokjes en meng dit met de fijne en grove mosterd.
Vul de procureur met dit mengsel en knoop deze dicht met rollade touw. (Let op: niet te strak dicht trekken want dan komt de vulling eruit).
Zodra de hele procureur is dicht geknoopt steek je de laurier blaadjes onder het touw, boven op de opening van de vulling. Gaar de procureur, indirect, in ongeveer 2 uur tot een kerntemperatuur van 58 graden Celsius.
Een heerlijk pronkstuk op elk tuinfeest!
Comments