Bloemkoolsoep met pure jersey krachtig oud

Ingrediënten voor 8 personen

• 120 gr Pure jersey krachtig oud, geraspt

• 1 ui, gesnipperd

• 3 teentjes knoflook, geperst

• 1 stengel bleekselderij, fijngesneden

• 750 gr bloemkool, in roosjes

• 1 aardappel, geschild, grove stukken

• 800 ml water

• 2 blokjes kippenbouillon (of groentebouillon)

• 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid

• 1 ei, om te bestrijken

• 1 tl cayennepeper

• 125 ml slagroom (of kookroom)

• Olijfolie, om in te bakken

• Peper en zout


Benodigdheden

• Ster-vorm koeksteker



Zo maak je het

Fruit de ui met de knoflook en bleekslederij in een pan met olijfolie. Doe de bloemkoolroosjes en blokjes aardappel erbij en bak dit kort mee. Doe hierna het water erbij met de bouillonblokjes en breng het aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.


Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek sterren uit het bladerdeeg en leg deze op het bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg zodat het bladerdeeg straks niet omhoog komt. Bestrooi met zout en peper en bestrijk de bladerdeegsterren met het losgeroerde ei. Bak de bladerdeegsterren 10 minuten in de oven. Bestrooi hierna met geraspte kaas en verwarm nog 10 minuten.


Pureer de bloemkoolsoep en voeg de cayennepeper en de room toe. Verwarm de soep hierna nog een paar minuten door. Verdeel de soep over kommen of glaasjes en bestrooi met een lepel geraspte kaas. Leg hier een gegratineerde bladerdeegster op. Serveer de soep hierna direct.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png