Gevulde portobello's

Ingrediënten voor 4 personen

• 200 gr Pure Jersey Heerlijk Oud

• 800 gr aardappelen

• 4 portobellos

• 2 sjalotten

• 200 gr venkel

• 2 teentjes knoflook


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder het steeltje uit de portobellos en gooi dit weg. Besprenkel de portobellos met olijfolie, peper en zout. Boen de aardappels en snijd in stukken. Doe in een schaal en pers de helft van de knoflook er boven uit. Meng met een scheutje olijfolie en schep goed om. Verdeel de aardappels op een met bakpapier belegde ovenplaat en bestrooi met wat zout. Leg de portobellos erop om voor te garen. Rooster de aardappels en portobellos onder in de oven in circa 30 minuten gaar en bruin. Laat de aardappels in de oven staan en haal de portobello’s er uit.

Halveer de venkel, verwijder het hart en snijd in plakjes. Bewaar het bovenste groen. Hak het groen van de venkel fijn en strooi over de venkelplakjes. Hak de sjalotjes en de helft van de knoflook fijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de sjalotjes (glazig) samen met de venkel in +/- 10 minuten gaar. Dit is een heerlijk bijgerechtje.


Rasp het stuk kaas en verdeel over de binnenkant van de portobello’s. Schuif de schaal met de portobello’s in de oven, boven de aardappels en bak 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png