top of page

peer-wortel tarte tatin

Ingrediënten voor 4 personen

• 150 gr Bastiaansen Blauw geit

• 1 pakje roomboter bladerdeeg

• 2 peren

• 6 wortels (verschillende kleuren)

• 1 rode ui

• 2 takjes rozemarijn

• Olijfolie


Benodigdheden

• Kamado (Big Green Egg) of grillpan

• Ovenschaal of skillet

• Deegroller, rolstok



Zo maak je het

Snijd de ui in halve ringen en schil de wortels en snijd deze in dunne plakjes. Bak dit in een klein beetje olie enkele minuten. Schil ondertussen de peren en snijd deze in blokjes en hak de rozemarijn helemaal fijn. Voeg beide toe aan de wortels en ui en bak kort mee.

Maak vervolgens van de bladerdeeg plakjes een vierkant door deze met de randen iets over elkaar te leggen en met de deegroller aan te drukken door eroverheen te rollen.


Plaats deze plak bladerdeeg over de groenten in de pan en duw de randen naar beneden over de groenten heen en prik met een mes enkele gaatjes in het bladerdeeg. Plaats de pan in de oven of Kamado op 175 graden Celsius gedurende 25 à 35 minuten tot het bladerdeeg mooi gekleurd en krokant is.


Plaats een schaal of bord over de pan en draai het geheel voorzichtig om. Brokkel nu de tarte tatin nog warm is, er lekker veel kaas overheen. Eetsmakelijk!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page