top of page

pompoen-paddenstoel hertenstoof

Ingrediënten voor 4 personen

• 150 gr Boer'n Trots Geitenkaas Peper Trio

• 500 gr hertenstoofvlees

• 2 uien

• 6 teentjes knoflook

• 6 takjes rozemarijn

• 100 gr kastanje paddenstoelen

• 1 flesje bruin bier

• ½ fles pompoen

• 1 el maïzena

• 300 gr aardpeer

• 400 gr knolselderij

• 3 eieren

• 2 dl room

• Zonnebloemolie

• Peper en zeezout


Benodigdheden

• Kamado (Big Green Egg)

• Mandoline

• Stoofpan met deksel

• Bakblik of cakeblik, ovenschaal

• Kaas rasp of schaaf



Zo maak je het

Bak het vlees in een klein beetje olie. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en voeg deze, samen met de takken rozemarijn, toe. Halveer de paddenstoelen en snijd de pompoen in blokjes en voeg deze toe en bak dit enkele minuten mee. Blus dit af met het bier en plaats de deksel op de pan. Laat dit ongeveer 2 à 2,5 uur stoven. Breng (zodra gaar) op smaak met peper en zeezout. Dit kan je eventueel afbinden door van de maïzena en een klein beetje water een papje te maken en dit toe te voegen aan het kokende stoofvlees.


Schil de aardpeer en de knolselderij en snijd deze beiden in dunne plakjes op de mandoline. Meng de eieren met de room en een klein beetje peper en zeezout.


Leg een laagje aardpeer in het bakblik en strooi vervolgens geraspte kaas eroverheen. Voeg vervolgens een laagje knolselderij toe en weer wat geraspte kaas. Herhaal dit tot alle groenten op zijn. Als laatste giet je het ei room mengsel hierover en rasp je de laatste kaas erover, plaats dit in de oven of Kamado op 160 graden gedurende 45 à 55 minuten.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page