top of page

sopa de lima



INGREDIËNTEN VOOR 6 PERSONEN

· 2 el olijfolie

· 500 gr kipfilet

· 1 ui, gesnipperd

· 2 teentje knoflook, gehakt

· 2 flinke tomaten, in stukjes

· 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd, in blokjes

· 1 jalapeno, zaadlijsten verwijderd en fijn gehakt

· 1,5 ltr kippenbouillon

· 2 limoenen, in dunne schijfjes gesneden

· Peper en zout


Voor bij de soep:

· Verse koriander

· Bosui, in ringetjes

· 75 gr Beemster van ’t mes Oud, geraspt

· Nachos

BEREIDINGSWIJZE

Neem een grote ruime pan en verhit hierin de olijfolie. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg de tomaat, knoflook, paprika en jalapeno toe en bak deze even mee. Voeg nu de bouillon toe en de kipfilet. Laat het geheel rustig pruttelen voor ongeveer 20 minuten of tot de kip goed gaar is en de groente ook.


Haal de kipfilet uit de soep en trek deze met twee vorken uit elkaar. Doe de kip daarna weer bij de soep. Doe de soep in kommen en leg op elke kom wat schijfjes van de limoen. Serveer het met de verse koriander, geraspte oude kaas, nachos en bosuitjes.


De kaas kun je aan de hete soep toevoegen en het op die manier laten smelten of je kunt de kaas een beetje laten smelten door dit op de soepkom te leggen en dan even in de oven te laten smelten.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page