top of page

zoete aardappelsalade met camembert di bufala



Ingrediënten voor 4 personen:

• ½ camembert di bufala

• 500 gr zoete aardappel

• 1 ui, gesnipperd

• 2 teentjes knoflook, gepureerd

• 1 el olie

• 3 el pompoenpitjes

• 1 bosuitje, gesneden

• 2 takjes verse tijm

• 2 el mayonaise

• 1 el rode wijn azijn

• 1 tl mosterd

• Peper en zout


Zo maak je het

Doe de blokjes zoete aardappel in een pan met water en zout en breng aan de kook. Kook ze in 10 minuten gaar. Giet af, laat uitlekken en doe het in een kom.


Verwarm een koekenpan met olie en bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook en tijmblaadjes toe, bak dit even mee. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de zoete aardappel, samen met de bosuitjes en schut om.


Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de rode wijn azijn en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pompoenpitjes in een koekenpan. Snijd de camembert in kleine blokjes.


Meng de dressing met de zoete aardappel en verdeel de camembert over de salade. Schud nog een beetje om. Serveer de (lauwwarme) salade met de pompoenpitjes en wat extra bosui. Geniet ervan!

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page