De Amerikaanse pizza is een stuk dikker dan een traditionele, Italiaanse pizza. En Amerikaanse burgers met heerlijke echte cheddar kaas, mmm wij smullen er van.
Pizza recept
Ingrediënten voor 1 pizza:
· 1 blik pizzadeeg
Topping:
· 2-3 el Tomatensaus
· 1 teentje Knoflook, geraspt
· 1 tl Oregano, gedroogd
· 1 tl gerookt paprikapoeder
· 1 bol Mozzarella
· 100 gr Klaver Contadino, geraspt
· 75 gr Pepperoni (kleine plakjes cervelaat o.i.d.)
· Verse Basilicum, om te serveren
· Peper en zout
Zo maak je het
Maak van het pizzadeeg een bal en rol dit vervolgens uit waarbij je ervoor zorgt dat je een pizza hebt met een dikke rand.
Maak nu eerst je tomatensaus op smaak door het te mengen met peper, zout, de knoflook, oregano en paprikapoeder. Verdeel hiervan een paar eetlepels over het midden van de pizza. Smeer uit en laat de randen vrij.
Beleg dit met de pepperoni en scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de pizza. Als laatste verdeel je de geraspte Klaver Contadino over de pizza. Verwarm de oven voor op 250˚C (of op de hoogste temperatuur van jouw oven) en bak de pizza in ongeveer 8-10 minuten (check de verpakking van het pizzadeeg!) gaar en goudbruin.
Over the top American burger
2 burgers | 15 minuten
INGREDIËNTEN VOOR 2 BURGERS
· 2 hamburgers
· 2 hamburger broodjes
· 100 gr Koolsla (mix van witte kool en wortel geraspt, aangemaakt met ranchdressing)
· 2 el mayonaise
· 2 el ketchup
· 75 gr Caron Lodge Farmhouse Cheddar black
· 2 el guacamole
· 2 plakjes ontbijtspek, uitgebakken
· 1 rode ui, in ringetjes, gekarameliseerd
· 1 augurk, in plakken
BEREIDINGSWIJZE
Bak de hamburgers gaar en goudbruin. Snijd de hamburgerbroodjes open en rooster ze even kort aan beide kanten. Beleg 1 kant van de broodjes met – achtereenvolgens – guacamole, koolsla, hamburger, rode ui, augurk, mayonaise en ketchup. Brokkel wat van de cheddar over de burger heen en serveer met extra ranchdressing.
Commenti