Ingrediënten voor 4 personen
Salade
• 150 gr Beemster van ’t mes Graskaas
• 20 witte asperges, schoongemaakt
• 200 gr tijgergarnalen
• 30 gr gemengde, ongezouten noten, grof gehakt
• 100 gr gesneden Romaine sla
• 1 handje bladpeterselie, in kleine stukjes
• 2 lente uitjes in dunne ringetjes
• 1 el olijfolie
Dressing
• 1 el mayonaise
• 3 el olijfolie
• ½ citroen
• Peper en zout
Zo maak je het
Breng het water met de asperges aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Maak ondertussen de dressing door de mayonaise en olijfolie met wat zout en peper te mengen. Maak de citroen goed schoon en rasp de schil van de halve citroen voor de helft (dus een kwart citroen). Voeg de citroenrasp toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Nadat de asperges 5 minuten hebben gekookt giet je ze af. Verwarm de olie in de koekenpan en voeg de asperges toe. Bak ze circa 3 minuten en voeg dan de tijgergarnalen en de noten toe met een snuf zout en peper. Bak het geheel 2 minuten. Laat vervolgens de pan afkoelen.
Verdeel de sla over de borden, snijd de kaas in blokjes en leg het asperge-garnalen mengsel bovenop de sla. Verdeel tenslotte de tomaatjes, lente-uitjes, de kaas en peterselie over de salade.
Sprenkel tot slot de dressing over de salade. Eet smakelijk!
Comments