Ingrediënten voor 4 stuks
• 80 gr Pure Jersey Heerlijk Oud
• 2 plakjes bladerdeeg
• 2 verse vijgen
• Klein bakje cress (mosterd cress) of tuinkers
• 2 tl balsamico parels (optioneel)
Vijg-uien chutney
• 3 uien - 350 gr totaal
• 2 takjes tijm
• 3 verse vijgen
• 2 el roomboter
• 150 ml water
• 3 el honing
• 1/2 tl kaneel
• 3 el balsamicoazijn
• Peper en zout
Zo maak je het
Start met het maken van de chutney. Snijd de ui in dunne ringetjes en de vijgen in partjes. Verhit de boter in een diepe pan en voeg de ui, vijg en blaadjes tijm toe. Breng op smaak met een snuf peper en zout. Laat het geheel 20 minuten bakken op zacht vuur, tot de ui gekarameliseerd is en roer regelmatig door. Voeg vervolgens 150 ml water toe samen met de honing, kaneel en balsamicoazijn. Roer goed door en laat de chutney nog 20-25 minuten op zacht vuur inkoken. TIP: voor een extra smeuïge chutney pureer je het geheel heel kort met een staafmixer.
Verwarm je oven voor op 210 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg en halveer deze in de lengte. Bak de repen bladerdeeg in 15 minuten goudbruin en krokant. Beleg de bladerdeeg krokantjes met een dikke reep Pure Jersey Heerlijk Oud. Garneer met partjes verse vijg, dotjes uien-chutney, cress en balsamico parels (optioneel).
TIP: Vervang de 150ml water door 100 ml water en 50 ml Pedro Ximenez
Dit recept is geschreven door Beaufood
コメント