Ingrediënten voor 4 personen
• 300 gr Beemster van ’t mes Belegen, geraspt
• 2 el olijfolie
• 2 ui, fijn gesneden
• 2 teentje knoflook, geplet
• 600 gr lente-groente (paksoi, asperge, spinazie, lente-ui)
• 100 ml slagroom
• Knapperig brood om te serveren
• Peper en zout
Zo maak je het
Bak de ui tot deze glazig is en voeg dan de knoflook eraan toe. Bak even mee. Snijd alle groentes in de gewenste maat. Paksoi in reepjes, asperges in kleinere stukken en lente-ui in ringen. Verwarm de oven voor op 200˚C.
Bak de groenten in de pan mee tot deze gaar zijn en/of geslonken. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper en zout. Doe dit in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet in de voorverwarmde oven voor 10-15 minuten of tot de kaas gesmolten is en goudbruin. Serveer met knapperig brood.
Comments