top of page

Groentestoof en kaasdumplings



Ingrediënten voor 4 personen

• 2 el olijfolie

• 200 gr worteltjes, in stukken

• 3 prei, in dikke plakken

• 3 teentjes knoflook, gehakt

• 3 el bloem

• 400 ml groentebouillon

• 2 courgettes, in stukken

• 800 gr blik witte bonen

• 1 laurierblad

• 4 takjes tijm/rozemarijn

• 200 ml crème fraîche

• 1 el grove mosterd

• 200 gr spinazie

• ½ bosje peterselie


Dumplings

• 100 gr Klaver Jalapeño, geraspt

• 100 gr zelfrijzend bakmeel

• 50 gr koude boter, geraspt

• ½ bosje peterselie, fijngesneden

• Peper en zout


Zo maak je het

Verhit een stoofpan met de olie en bak de worteltjes even aan voor een minuut of 5. Voeg de prei toe en bak deze even mee. Voeg de knoflook en de bloem toe en bak even mee. Voeg nu de bouillon toe en blijf roeren tot alle klontjes weg zijn.


Breng aan de kook. Voeg de courgettes en de kruiden toe en eventueel meer water zodat alles onder staat. Breng aan de kook en kook tot alle groentes mooi gaar zijn. Voeg de bonen, de crème fraîche, mosterd, spinazie en witte bonen toe en warm dit even door.


Om de dumplings te maken doe je de bloem in een kom en je roert hier de boter door tot het gelijk verdeeld is. Voeg de geraspte kaas, peterselie, zwarte peper en wat zout toe. Meng 3-4 el koud water erbij met je handen tot je een zacht, plakkerig deeg hebt. Verdeel in 6 en rol er ballen van. Leg de dumpling op de stoofschotel, dek af en laat nog 1-2 uur pruttelen tot de dumplings stevig zijn en in formaat verdubbeld. Serveer met peterselie, lekker knapperig brood en verse kruiden.


Tip: Serveer de stoofpot met nog wat extra geraspte kaas erover.


Dit recept is van Simone's Kitchen (simoneskitchen.nl)

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page