kAASMOUSSE VAN BOER'N TROTS HONING KOE
- ehoogendoorn
- 7 dec 2021
- 2 minuten om te lezen
Ingrediënten voor 8 personen
• 150 gr Boer’n Trots Honing Koe, geraspt
• 4 dunne plakjes ontbijtkoek
• 50 ml water
• 50 gr kristalsuiker
• 6 blaadjes gelatine
• 2 eieren, gesplitst
• 150 ml volle yoghurt
• 150 ml room
• Snufje kaneel
• 2 peren
• 2 el honing
• Plukje waterkers, ter garnering

Zo maak je het
KROKANTE ONTBIJTKOEK
Verwarm de oven voor op 90 graden. Breng in een pan het water aan de kook. Roer de suiker erdoor. Snijd de ontbijtkoek in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Bestrijk de plakjes ontbijtkoek met het suikerwater en leg ze op de bakplaat. Laat de ontbijtkoek 2 uur drogen in de oven, zo wordt de ontbijtkoek mooi krokant.
KAASMOUSSE
Week de blaadjes gelatine minimaal 5 minuten in koud water. Knijp de blaadjes uit en los ze op in 4 eetlepels heet water. Meng de geraspte kaas (of smelten) met de eidooiers en doe de yoghurt hierdoor. Klop in een kom de slagroom stijf. Klop in een andere kom ook het eiwit stijf. Roer de opgeloste gelatine door het kaasmengsel en spatel de slagroom erdoor. Spatel/ vouw hierna voorzichtig de eiwitten door het mengsel. Giet het mengsel in glaasjes en laat het in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
GEKARAMELISEERDE PEREN
Snijd 1 peer in partjes en de andere peer in grove blokjes. Verwarm een koekenpan op het vuur met boter en bak hier de peer lichtruin in. Voeg de kaneel toe en doe de honing erbij en laat de peren even karamelliseren. Laat de peren hierna even afkoelen.
OPMAKEN
Verdeel de gekarameliseerde blokjes en partjes peer over de glaasjes. Garneer de glaasjes met een blaadje waterkers. Verkruimel de ontbijtkoek grof en verdeel dit over de glaasjes kaasmousse.
Comments