Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken.
Ingrediënten voor 2 stuks | 10 minuten
· 100 gr beemster van t mes belegen
· 1-2 el gochujang
· 100-150 gr kimchi, wat fijner gehakt
· 1 teentje knoflook
· Flinke klont gezouten boter (50 gr) – op kamertemperatuur
· 4 dikke sneden zuurdesem brood
Dip
· 2 el mayonaise
· ½ el gochujang
· 1 el honing (even proeven)
BEREIDINGSWIJZE
Begin met het maken van een mix van de boter met de gepureerde knoflook. Meng dit goed door.
Bestrijk de plakken brood aan de buitenkant met het botermengsel.
Bestrijk één van de boterhammen met de gochujang en verdeel hierover de kimchi en de kaas. Bedek met de andere boterham.
Rooster onder een gril of in de koekenpan tot goudbruin en de kaas gesmolten is.
Serveer met een dip gemaakt van mayonaise, gochujang en een lepeltje honing.
Comentários