top of page

lentetips met kaasLENTETIPS met KAAS!

Nu de dagen weer lichter zijn, de temperatuur weer wat oploopt en de natuur zich klaarmaakt voor de lente gaan we er graag weer op uit.

Hier wat tips om te genieten van het lenteseizoen. Uiteraard mét kaas!

1. Sta vroeg op

Sta eens eerder op. Het is makkelijker om uit bed te komen nu het niet meer zo koud is in huis en minder donker is. Wat je kunt doen met de extra tijd? Geniet van alle mooie lentegeluiden, ga naar buiten, geniet van de geur die de lente met zich meebrengt. En neem de tijd voor een goed ontbijt! Een heerlijke bruine boterham met kaas, kook een eitje, snijd een komkommertje en maak een heerlijke cappuccino voor jezelf met de melk van Holland Jersey. Pure verwennerij!2. Buiten eten

Nee niet in de ochtend en ook in de avond zal dit nog te fris zijn. Maar pak de fiets, ga erop uit en lunch in de buitenlucht. Ook kun je dichter bij huis blijven natuurlijk. Maak het terras of balkon lente klaar door de meubels schoon te maken en gezellige (nieuwe) plantjes neer te zetten. Zo geniet je extra van die voorjaarsvitamine D.


Tip: trek je er op uit. Veel lunchrecepten kun je van te voren voorbereiden. Een salade met oude kaasblokjes, een goed belegde sandwich, maar ook een camembert met los wat rood fruit mee. Serveer samen op locatie met een lekkere toast en je hebt een heerlijke exclusieve lunch.


3. BBQ

De BBQ aan kan natuurlijk het hele jaar, maar nu het weer langer licht is en de kou wat uit de lucht verdwijnt, is het heerlijk om in de middag lekker de BBQ aan te steken en in het weekend met vrienden in de tuin te borrelen. Wordt het te koud, dan ga je lekker naar binnen. Maar hoe heerlijk is het om lekker eten te bereiden, onder het genot van een drankje in de lentezon.


BBQ Tip:

- Camembert van de BBQ! Een Camembert kan in een handomdraai op de barbecue omgetoverd worden tot een mini-fondue. Gebruik hiervoor dan een Camembert in een houten doosje. Om te zorgen dat de boel geen vlam vat kun je het doosje (zonder de kaas) even onderdompelen in water voordat hij op de bbq gaat of je kan er wat aluminiumfolie omheen vouwen. Lekker: snijd de kaas van te voren in en steek er wat takjes tijm in en voeg een eetlepel honing toe.

- Een tweede tip, helemaal passend bij dit thema, is een Halloumi van de BBQ in combinatie met een salade van Couscous!

- Old time favorite: Een goede pizza van de BBQ met lekker veel kaas. Verschillende kazen combineren in combinatie met de smaak van een op houtskool gebakken pizza maakt dat je je in Italië waant!


4. Naar de boerderij

Een laatste seizoenstip: Ga naar de boerderij. Hier worden volop jonge dieren geboren. Half april gaan de koeien weer naar buiten en vaak wordt hier op het boerenerf een feestje van gemaakt. Niet alleen voor gezinnen met jonge kinderen leuk, maar ook voor volwassenen een feest om te zien: koeien die ‘dansend’ voor het eerst weer naar buiten gaan.

Op Landgoed Kaamps in Deurningen bent u in ieder geval van harte welkom. Houd de website www.landgoedkaamps.nl of www.boerntrots.nl in de gaten voor de ‘Koe in de wei’- dag!


Ook een tip in de lente is een bezoek te brengen aan boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude of de Geertjeshoeve in Haarzuilens. Er is van alles te doen voor jong en oud, maar het knuffelen en flesje melk geven aan de lammetjes is natuurlijk een échte lente activiteit!

Recente blogposts

Alles weergeven

kaas uit het midden-oosten

Als het om kaas gaat denken we gewoonlijk aan Europese variëteiten. Is er buiten Europa dan ook lekkere kaas te vinden? Welzeker; genoeg om het water door de mond te laten lopen. Eigenlijk is deze del

Commentaires


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page