top of page

Pasta Rigatoni

Deze pasta bevat drie kazen; Beemster vers van 't mes belegen, Beemster vers van 't mes Klassiek en Pecorino Pepato.





INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 30 MIN

• 100 gr Beemster van t Mes Belegen • 100 gr Beemster van t Mes Klassiek • 100 gr Pecorino Pepato • 300 gr Rigatoni pasta • 500 gr broccoli, in roosjes • 250 gr Italiaanse worst, balletjes van gerold • 2 lepels olijfolie • 50 gr boter • 3 teentjes knoflook • 50 gr bloem • 1 tl Italiaanse kruiden • ½ tl chilivlokken • 750 ml melk • 1 el dijon mosterd • Serveren met verse basilicum • Zout en peper

BEREIDINGSWIJZE

Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking beetgaar, giet af en zet apart. Kook de broccoliroosjes beetgaar, giet af en zet apart. Verhit een grote koekenpan of hapjespan met olijfolie op medium vuur. Voeg de worst toe en bak deze gaar en goudbruin. Haal de worst uit de pan en zet apart.

Smelt de boter in de pan, voeg de knoflook toe en roer dit voor 1 minuut door. Voeg de bloem toe en bak dit even mee. Roer de Italiaanse kruiden en de chilivlokken erdoor. Bak dit voor ongeveer een minuut of twee zodat de bloem niet meer rauw is.

Voeg de melk toe in gedeeltes en laat dit indikken tot een saus. Voeg ook de mosterd toe. Haal de pan van het vuur en voeg nu de kazen toe (hou wat achter voor erover) in gedeeltes tot je een gladde en romige saus hebt. Voeg de Rigatoni en de broccoli toe en roer het geheel om. Voeg nog wat peper en zout naar smaak toe. Serveer met verse basilicum en strooi extra kaas eroverheen.

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page