top of page

Quiche hawaii met ananas & boer'n trots

Ingrediënten voor 1 quiche

• 120 gr Boer’n trots peper trio (geraspt)

• Olijfolie (om in te vetten)

• 150 gr spekblokjes

• 1 portie hartige taartdeeg

• 5 eieren

• 2 el crème fraîche

• 1/4 ananas in blokjes

• 3 stengels lente-ui in ringen

• Peper en zout


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in. Verwarm een koekenpan op het vuur en bak hier de spekblokjes krokant in. Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.


Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ¾ van de blokjes ananas, ¾ van de ringetjes lente-ui en ¾ van de gebakken spekblokjes door het beslag.


Giet het beslag in de quichevorm. Verdeel de overige geraspte Boer’n Trots Peper Trio kaas, blokjes ananas en gebakken spekblokjes over het beslag.


Bak de Hawaii quiche 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is. Garneer met overige ringetjes lente-ui en geraspte Boer’n Trots Peper Trio kaas.


Tip: bij dagjes weg kun je quiches zoals deze ook gemakkelijk meenemen. Je eet het namelijk zo uit het vuistje. En je kunt het zowel warm als koud eten, dus opwarmen is niet nodig.


Dit recept is ontstaan in samenwerking met 'Brenda Kookt'. Voor meer informatie over Brenda, kijk op Brendakookt.nl

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page