Ingrediënten voor 4 personen
Groentestoofpot
• 1 rol pizzadeeg
• 150 gr Beemster van ’t mes Extra Belegen, geraspt
• 200 gr roomkaas, losgeroerd
• 1-2 el gehakte peterselie
• ¼ tl nootmuskaat
• ¼ tl komijn
• 1 tl nigella zaadjes
• 1 losgeklopt ei om te bestrijken
Zo maak je het
Verwarm de over voorop 200˚C.
Maak de vulling door de Beemster van ’t mes kaas te mengen met de roomkaas. Voeg de specerijen en peterselie toe. Door het zout in de kaas heb je geen extra zout nodig in de vulling!
Vouw de fatayers in een bootje waarbij je het midden open laat. Op de foto kun je zien hoe ze gevouwen worden. Bestrijk met losgeklopt ei en nigella zaadjes. Strooi nog wat extra geraspte kaas over de bovenkant. Bak in de oven op 200˚C of tot gaar en goudbruin.
Dit recept is van Simone's Kitchen (simoneskitchen.nl)
Comments