top of page

Stem nu op Bastiaansen, biologisch product van het jaar 2021!


Op de biologische vakbeurs (dit jaar online) kunnen (nieuwe) biologische producten meedingen naar de prijs ‘’Biologisch product van het jaar”.


Dit jaar kan er ook gestemd worden op de nieuwe Bastiaansen Weidevogelkaas. Een prachtig product wat vanaf het voorjaar in de winkels ligt en waarmee we de weidevogels in Nederland steunen.


Nederland is voor weidevogels namelijk een belangrijk leefgebied, maar er is een probleem; er zijn steeds minder weidevogels. De weilanden in het lage deel van Nederland bieden de weidevogels precies wat ze nodig hebben. Weidevogels houden van vochtige weilanden, een hoog waterpeil en veel kruiden en bloemen.


Om de weidevogelproblematiek onder de aandacht te brengen heeft Bastiaansen Biologische kaas samen met Vogelbescherming Nederland de Bastiaansen Weidevogelkaas ontwikkeld. De melk voor deze kaas komt van boeren die extra veel doen aan weidevogelbeheer. Hier krijgen zij een extra melktoeslag voor. De melk wordt speciaal voor deze kaas apart opgehaald om te verkazen in de kaasmakerij van Rouveen. Het resultaat: een heerlijk belegen kaas!


Steun nu de weidevogels en breng nu je stem uit: https://www.bioproductvanhetjaar.nl/

Recente blogposts

Alles weergeven

kaas uit het midden-oosten

Als het om kaas gaat denken we gewoonlijk aan Europese variëteiten. Is er buiten Europa dan ook lekkere kaas te vinden? Welzeker; genoeg om het water door de mond te laten lopen. Eigenlijk is deze del

Comments


Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page