Sushi is van oorsprong een Aziatische recept, de Bastiaansen kaas geeft er een heerlijk Hollands tintje aan.
Ingrediënten
· 200 gr Bastiaansen gold, in staafjes gesneden
· 250 gr sushi rijst
· rijstazijn
· 4 vellen nori
· ½ komkommer
· 1 wortel, in dunne reepjes
· 1 tl wasabi
· 2 el mayonnaise
BEREIDINGSWIJZE
Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng met de rijstazijn (op 250 gr sushirijst ongeveer 25 ml) en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg een sushi matje neer en bekleed dit met plastic folie. Leg hierop een vel nori.
Beleg dit niet te dik met de sushirijst en spreid het goed uit maar laat een reepje nori vrij aan boven en onderkant.
Meng de mayonaise en de wasabi met elkaar en bestrijk de rijst met een dun laagje van de mayonaise.
Beleg nu in het midden met de staafjes kaas, de wortel en komkommer en rol strak op.
Maak de nori aan de uiteinden nat zodat het goed blijft plakken.
Snij de rol in plakken van ongeveer 2 cm dik.
Commentaires