top of page

Zalm met doperwtensoep





INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN | 30 MIN

· 200 gr geraspte Pure Jersey Heerlijk Oud

· 4 moten zalm

· Peper en zout


DOPERWTENSOEP

· 3 el olijfolie

· 1 ui, gesnipperd

· 2 teentjes knoflook, gehakt

· 700 gr diepvries doperwten

· 1 liter bouillon

· Peper en zout


PREIBEDJE

· 4 preistengels, in heel dunne ringetjes gesneden

· Peper en zout

Om te serveren: verse dille


BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180˚C.


Wrijf de zalmmoten in met peper en zout en leg op een bakplaat met bakpapier. Bedek met de geraspte kaas en bak in de oven voor 15-20 minuten.


Maak de doperwtensoep door een grote soeppan te nemen en verhit hierin de olijfolie.


Bak de ui tot deze glazig is en voeg de knoflook toe. Bak even mee. Voeg de doperwten toe en de bouillon en kook tot alles gaar is.



Pureer met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.


Bak de prei in wat boter gaar en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden.


Maak een bedje van de prei in het midden van de doperwtensoep. Verdeel de prei op de soep en leg daarop de gebakken zalm.

Serveer direct (eventueel met verse dille).

Recente blogposts

Alles weergeven
Kaasmeiden_Logo_WitRoze.png
bottom of page