Ingrediënten voor 4 personen
• 1 sjalot
• 1 teentje knoflook
• 2 rode paprika’s
• 1 el olie
• 1 el provençaalse kruiden
• 4 dl groentebouillon
• Tabasco
• Worcestershire sauce
• 6 olijven zonder pit
• 8 blaadjes basilicum
• 100 gr Boerenpracht Graskaas

Zo maak je het
Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken. Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht. Voeg de bouillon toe en kook de paprika’s in 15 minuten gaar.
Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, een beetje zout, een drup tabasco en worcestershire sauce. Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum.
Verdeel de soep over vier borden en garneer met de olijven, de basilicum en rasp er wat Boerenpracht Graskaas in grote krullen over. Geniet ervan!
Comments